Horeca

GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap

KEUKENMEDEWERKER

Je leert de instructies van de verantwoordelijke opvolgen, voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) uitvoeren en de vaat doen. Je leert ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken verwerken door de basiskooktechnieken van stoven, koken, bakken en blancheren toe te passen.

De opleiding Keukenmedewerker bestaat uit 2 modules:

  • Initiatie keuken
  • Keukentechnieken

HULPKOK

Je leert de basiskooktechnieken en het voorbereidend werk (mise-en-place) voor warme en koude keukenbereidingen.

Je leert voedingsmiddelen voor de keuken bestellen en ontvangen, keukenactiviteiten organiseren en opvolgen en instructies geven aan keukenmedewerker.

De opleiding Hulpkok bestaat uit 5 modules:

  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen

Alvorens je deze opleiding kan aanvatten moet je in het bezit zijn van het certificaat van keukenmedewerker.

KOK

Je leert via allerlei kooktechnieken warme en koude keukenbereidingen maken en eigen gerechten creëren.
Je  de organisatie van de keukenactiviteiten regelen en opvolgen, leiding geven aan keukenmedewerker(s)en hulpkok(s) en de keukenvoorraden beheren.

De opleiding Kok bestaat uit 7 modules:

  • Creatieve keuken
  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Keukenorganisatie
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen

Alvorens je deze opleiding kan starten moet je beschikken over de certificaten van keukenmedewerker en hulpkok.